Пратите нас

Фудбал

Постаје ли 29. август историјски датум за Борац? Црвено-плави против Мађара за Лигу Европе: ”Да заједно прославимо једну незаборавну ноћ!”

ФОТО: ФК Борац

Фудбалери Борца, већ двије седмице је познато, провешће јесен на европској сцени, први пут у клупској историји.

А да ли ће то бити у Лиги Европе или Конференцијској лиги, биће познато након још једног спектакла на Градском стадиону, послије реванша против Ференцвароша (четвртак, 21.00)!

Први меч у Будимпешти завршен је без погодака, па тако црвено-плави имају добру прилику да постану први клуб из БиХ икад који је заиграо у главном, лигашком дијелу другог европског такмичења по јачини!

Настављамо европско љето. Сутра играмо можда најважнију утакмицу у историји клуба, утакмицу која би нас евентуалном побједом одвела у групну фазу Лиге Европе и тиме бисмо постали први клуб из БиХ у историји који је то успио. Сигурно да нам то даје мотив да још више радимо и покушамо да премашимо сва очеекивања спортске јавности и људи који прате фудбал – рекао је тренер Борца Младен Жижовић на конференцији за новинаре, додавши:

– Ови момци су апсолутни побједници након свега што се дешавало у претходном периоду и заиста им треба скинути капу за начин на који представљају себе, а онда и град и клуб. Сигурно да нас радује резултат из меча у Мађарској, то се памти, али и више од тога ме радује начин на који смо се презентовали у Будимпешти и на који смо стигли до за нас релативно повољног резултата. Хтјели смо да доведемо до тога да се овдје, пред нашим навијачима, одлучује о проласку даље и у томе смо успјели.

О самом ривалу, Жижовић истиче:

Знамо све њихове квалитете, видјели сте сви да је то несразмјеран клуб у односу на нас што се тиче неких фактора, али итекако сразмјеран у односу на оно што смо једни другима приказали на терену. Сматрам да су те разлике смањене прије овог реванша, односно да имамо мало веће шансе него што смо имали прије прве утакмице. Они су и даље благи фаворити, али мислим да смо овдје у Бањалуци све утакмице одиграли на високом нивоу и да ћемо показати сву своју снагу и квалитет. Добро тренирамо, добро радимо, атмосфера је фантастична и сматрам да само из квалитетног тренинга могу да се достигну неке ствари. Можемо рећи да у јако добром расположењу дочекујемо сутрашњу утакмицу, убијеђен сам да ће то публика препознати и наградити све оно што смо урадили овог љета и да ћемо сви заједно, надам се, прославити једну незаборавну ноћ у Бањалуци. Они су имали двије-три добре прилике у првој утакмици. Можда су очекивали лагану побједу, сада смо их мало више анимирали и сигурно да ће њихов приступ бити другачији овдје. Варга је један од најбољих играча, али се још увијек тражи послије повреде. Прошле године је постигао 20 голова и сигурно је да је ударна игла са Траореом, изразитим љеваком који нам је правио одређене проблеме, али ипак смо га горе фантастично зауставили. Мислим да су то двије ударне игле што се тиче нападачког дијела, али они имају 30 играча, 27 странаца са буџетом који је десет пута већи од Борца. Имају још играча који се не издвајају индивидуално, али су јак колектив што су доказали и прошле године освајањем титуле. Њихова снага је што су и мало дуже заједно – подвукао је Борчев стратег.

Иако је одрадио суспензију због црвеног картона у дуелу са КИ Клаксвиком у Торшавну, лијеви бек Себастијан Ерера Кардона није сигуран члан стартне поставе у сутрашњој историјској утакмици.

Нисмо још одлучили дефинитивно да се Ерера аутоматски враћа у стартну поставу, сигурно да су и Квржић и Вукчевић одрадили врхунски посао. Прошли смо Клаксвик без Ерере, по мени је тим онај који побјеђује, а никако индивидуалци и то је снага ове екипе Борца – истакао је Жижовић.

ФОТО: ФК Борац

Стуб црвено-плаве одбране у овом дуелу, заједно са Бартом Мајерсом, биће Јурих Каролина.

Сутра ће бити пун стадион и то ће нам много значити. Први меч смо ремизирали 0:0 и то нам даје одређену предност јер смо у тешкој утакмици, на сјајном стадиону и у сјајној атмосфери направили овај резултат. Сада морамо да завршимо посао и биће нам потребна подршка наших навијача. Атмосфера у екипи је одлична. Радимо јако, али има ту и смијеха, одлична је атмосфера у свлачионици, понекад се и тренер насмије, Овдје се осјећам као код куће, то ми је изузетно важно, види се и на утакмицама да уживамо у фудбалу – рекао је Борчев дефанзивац, који је током каријере одиграо и десет утакмица у дресу репрезентације Курасаа.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş