Пратите нас

Фудбал

Пред Борцем историјски меч! Жижовић поручује: Момци ће дати посљедњи атом знања, енергије, снаге и воље!

ФОТО: ФК Борац

Фудбалере Борца у четвртак увече на Градском стадиону (21.00) очекује до сада најважнија европска утакмица у клупској историји.

У случају да надокнаде минус из првог меча трећег кола квалификација за Лигу Европе против КИ Клаксвика (2:1), црвено-плави ће, осим избореног права наступа у плеј-офу овог такмичења, у најгорем случају обезбиједити мјесто у главном, лигашком дијелу Конференцијске лиге, па ће тако на европској сцени бити најмање до децембра!

Свјесни су тога сви, и играчи и навијачи Борца, а у најави утакмице тренер Младен Жижовић је и опрезан и оптимистичан.

Очекује нас врло захтјевна утакмица против екипе Клаксвика, која је врло озбиљна екипа, без обзира што ми то овдје представљамо са дозом неразумијевања. Клаксвик је прошле године играо у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, четвртом за Лигу Европе, били су у групној фази Конференцијске лиге и све то је јасан показатељ о коме се ради, не о рибарима, већ о врло доброј екипи која зна своје циљеве и путеве. Међутим, они су потпуно другачија екипа на домаћем терену, гдје имају 10 побједа у 12 европских утакмица. Исто тако су другачији и кад играју на гостујућем терену, па се надам да ћемо стићи и престићи овај резултат. Имамо реалне шансе да то направимо у овом амбијенту, под другачијим условима него тамо, другачијом температуром, другачијом подлогом и другачијим менталним уласком у утакмицу – истакао је Жижовић на конференцији за новинаре.

Шта је рецепт за жељени резултат?

Не смијемо да правимо грешке које смо правили у Торшавну на почетку утакмице. Нисмо били добри у првих пола сата, то је јасно свима. Направили смо низ почетничких грешака које су нас коштале гола и прилика. Таман кад смо успоставили равнотежу, десио се црвени картон. Многи су мислили да ће тада кренути на горе, али ми смо тада показали квалитетно лице, са десет играча били смо апсолутно равноправни, направили смо двије квалитетне прилике и мислим да послије тог црвеног картона Клаксвик није упутио шут на гол. То нам даје наду да сутра можемо више да се питамо него на Фарским Острвима – наставља Борчев стратег.

Велики адут је и публика, која је у недавном мечу са ПАОК-ом створила атмосферу за препричавање.

Сада имамо реалну шансу да уђемо, минимално, у групну фазу Конференцијске лиге и даћемо свој максимум. Да ли ћемо у томе успјети, не знам, али ови момци ће, као и на прошлим утакмицама, дати посљедњи атом свог знања, енергије, снаге, воље… Наш 12. играч је била публика, дају нам феноменалну подршку и енергију и позивам их и да се опет одазову у што већем броју. Сутра ћемо, уз њихову подршку, изаћи максимално офанзивно, покушати да вратимо двомеч што прије у резултатски егал и надам се проласку у четврто коло квалификација за Лигу Европе – категоричан је Жижовић.

Због повреде, у тиму неће бити крилног нападача Давида Вуковића, док велике главобоље Жижовићу задаје позиција лијевог бека. На том мјесту, због црвеног картона на Фарским Острвима, неће бити Себастијана Ерере Кардоне, а Жижовић размишља о неколико рјешења на том мјесту кад је у питању сутрашњи меч.

Јурих Каролина је у неким ранијим утакмицама знао да одигра лијевог бека, ми смо га комплетан овај припремни и такмичарски користили на позицији лијевог штопера. Мора доћи до одређених промјена. Ту је дилема, да ли ће ту играти Субић, да ли ће Каролина, или ћемо остати са Вукчевићем. Пробали смо неке варијанте и јуче и прекјуче. Одлука је врло тешка, али коју год да донесемо морамо да станемо иза ње и гледамо позитивно. Још вечерас имамо тренинг и мислим да ћемо након њега донијети одлуку по том питању – закључио је Жижовић обраћање медијима.

У случају тријумфа над КИ Клаксвиком, Борац ће у плеј-офу за Лигу Европе играти против Ференцвароша, који је поражен од данског Митјиланда у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Ако успјех против Фарана изостане, Борац ће морати да се задовољи наступом у плеј-офу за Конференцијску лигу, гдје га чека бољи тим из двомеча трећег кола овог такмичења у којем се састају ХЈК Хелсинки и Дечић. Први меч, игран у Финској, завршен је тријумфом домаће екипе резултатом 1:0.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş