Пратите нас

Фудбал

Пораз Борца у Торшавну: Квржићев кикс и црвени картон за Ереру преломили меч са Клаксвиком

ФОТО: KÍ – Klaksvíkar Ítróttarfelag

Фудбалери Борца поражени су у Торшавну резултатом 2:1 од КИ Клаксвика у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Реванш се игра 15. августа у Бањалуци од 21.00 час, па ће тада бити познато да ли ће црвено-плави играти у плеј-офу за Лигу Европе против пораженог из двомеча Митјиланда и Ференцварош, или ће се преселити у посљедње коло квалификација за Конференцијску лигу, гдје би укрстио копља са бољим из два дуела ХЈК Хелсинкија и Дечића.

Сва три гола постигнута су у првом полувремену, током којег је Борац остао и са играчем мање.

У десетом минуту је капитен КИ Клаксвика Пал Клетскард довео домаће до предности након кардиналне грешке Зорана Квржића. Десни бек Борца је на пар метара од гола главом хтио да врати лопту Дамјану Шишковском, али је то урадио веома лоше – искусни нападач је пресјекао тај пас и матирао голмана из Сјеверне Македоније.

До ”поравнања” је Борац дошао у 31. минуту, када је властиту мрежу затресао голман КИ Клаксвика Марк Фабрицијус Јенсен, након ”карамбола” у петерцу Фарана. Јово Лукић је избјегао офсајд замку, желио да обиђе чувара мреже и поентира, али је овај осујетио његову намјеру. Лукић је ипак успио да стигне до лопте, убаци је пред гол, а онда је Швеђанин Александер Бернтсон ”напуцао” свог саиграча Хајнија Ватнсдала, да би на крају лопта погодила голмана Фарана и обрела се у мрежи.

Само два минута касније, Борац је остао са десет играча на терену јер је након једног фаула, а послије позива из ВАР собе и прегледања снимка, Себастијану Ерери Кардони показан директан црвени картон.

Послије слободног ударца који је услиједио, опет су Фарани стигли до вођства. Најбољи играч тима Арни Фредериксберг је проиграо Норвежанина Кристофера Едемарксбакена, који у гужви пред голом успијева да савлада Шишковског, који се, иначе, у другом дијелу два пута жалио на повреду (кољено и бутни мишић), али је стиснуо зубе и остао на терену до посљедњег судијског звиждука.

И са десеторицом је до краја првог дијела Борац био у одличној шанси да поново изједначе. Дино Скоруп је извео један слободан ударац са лијеве стране, дебитант у црвено-плавом дресу Марко Вукчевић је главом пребацио лопту до Лукића који на исти начин шутира, одбрана Фарана успијева накратко да одреагује, да би у наставку акције Срђан Граховац погодио пречку.

Протекло је друго полувријеме без већих узбуђења, са изузетком 53. минута, када је након једне неочекиване грешке резервисте Бергеа Петерсена Енвер Кулашин кренуо ка голу домаћих, али је дефанзивац Седрик Јамбере у посљедњи час успио да отклони опасност испред гола.

КИ КЛАКСВИК – БОРАЦ 2:1

стријелци: 1:0 Пал Клетскард (10.), 1:1 Марк Фабрицијус Јенсен (аутогол, 31.), 2:1 Кристофер Едемарксбакен (36.), стадион: Терсфелур, гледалаца: 1300, судија: Марек Радина (Чешка Република), жути картони: Седрик Јамбере, Берге Петерсен (КИ Клаксвик), Јово Лукић, Дамјан Шишковски (Борац), црвени картони: Себастијан Ерера Кардона (Борац, 33. минут).

КИ КЛАКСВИК: Марк Фабрицијус Јенсен, Хајни Ватнсдал (од 37. минута Берге Петерсен), Седрик Јамбере, Александер Бернтсон, Јоанес Данијелсен, Рене Јоенсен (од 76. минута Дени Павловић), Халур Хансон (од 77. минута Џозеф Мајкл Вилијамс), Патрик да Силва, Арни Фредериксберг, Пал Клетскард, Кристофер Едемарксбакен (од 88. минута Петур Петерсен). Тренер: Еспен Хауг.

БОРАЦ: Дамјан Шишковски, Зоран Квржић, Барт Мајерс, Јурих Каролина, Себастијан Ерера Кардона, Срђан Граховац, Дино Скоруп (од 65. минута Алекс Пихлер), Енвер Кулашин (од 82. минута Дамир Хреља), Стефан Савић (од 37. минута Марко Вукчевић), Никола Срећковић (од 65. минута Давид Чавић), Јово Лукић. Тренер: Младен Жижовић.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş