Пратите нас

Фудбал

Жижовић опрезан пред гостовање Борца на Фарским Острвима: ”Прошле године су избацили Ференцварош, освојили 4 бода у Конференцијској лиги…”

ФОТО: ФК Борац

Фудбалери Борца у сриједу ујутро, чартер летом из Бањалуке, путују за Торшавн, гдје их у четвртак (19.00 часова по нашем времену) против КИ Клаксвика очекује прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Утакмица се игра на стадиону ”Терсфелур”, националном стадиону Фарских Острва, капацитета 6.500 сједећих мјеста.

Травната подлога је вјештачка, а оно што не иде у прилог црвено-плавима јесу кишовито вријеме и јесења температура, која ће у вријеме утакмице, према најавама, износити 11 степени.

Када дубље уђемо у анализу противника, видимо да је Клаксвик врло организована екипа. Прошле године су играли групну фазу Конференцијске лиге, што је нама ове године циљ. Освојили су четири бода, избацили су прошле сезоне Ференцварош убједљиво 3:0, затим су од Молдеа испали у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, тако да нас очекује изузетно захтјеван меч. Они јесу у добром ритму у првенству, сад су добили посљедњу утакмицу 0:4, тако да морамо да обратимо посебну пажњу на утакмицу која може да нам донесе много тога, односно оно о чему сви сањамо, а то је четврто коло квалификација за Лигу Европе – рекао је у најави утакмице тренер Борца Младен Жижовић, додавши:

По свему су специфична екипа, острвска, која доста пажње поклања прекидима, тзв. другим лоптама, гдје су доста агресивни. Формацијски врло често са пет играча позади, у дефанзивном блоку, али и врло активни према напријед, поготово њихов најбољи играч Фредериксберг, који је другачији и даје шмек овој екипи. Анализирали смо их и надамо се да ћемо донијети један добар резултат и поново активирати ову сјајну бањалучку публику којој желим да се захвалим на величанственом амбијенту против ПАОК-а и надам се да ћемо заједно послије ове двије утакмице славити пласман даље.

Екипу Борца у протеклим данима појачала су тројица новајлија. Стигли су крилни нападач Никола Срећковић, десни бек Марко Вукчевић и голман Филип Манојловић, а Жижовић најављује још нових имена у скоријем периоду.

Моја и идеја клуба је да на свакој позицији имамо минимално два квалитетна играча јер само здрава конкуренција може да донесе напредак клубу. Не смијемо да останемо у комфорној зони у којој смо били прије, нити играчи нити клуб. Морамо да дижемо љествицу, да појачавамо интензитет и захтјеве везане за играчки кадар, али и клупске циљеве који су ове године на највећем могућем нивоу. Вјероватно ће бити још долазака јер надамо се да ћемо имати једну дужу европску јесен. За наступ у свим такмичењима потребна је шира и већа играчка дружина него што је сад имамо. Тако и размишљамо, али фокус је на утакмици за два дана и желимо прво то да архивирамо, па ћемо покушати да доведемо играче који могу да одговоре захтјевима клуба и који могу да донесу квалитет више, иако смо свјесни да је у овом тренутку тешко довести квалитетне играче. Можда мало и каснимо, али не желимо да доводимо играче само на број. Сваки квалитетан играч је добродошао у нашу екипу, мислим да имамо довољно простора да се у свим линијама тима појачамо са још по једним играчем – истакао је Жижовић.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş