Пратите нас

Фудбал

Играчи Борца скидају капу публици: ”Сат прије утакмице су трибине биле пуне, то нам је вјетар у леђа да се боримо за овај грб!”

ФОТО: www.borac-sport.com

Фудбалери Борца нису успјели да савладају ПАОК пред препуним трибинама Градског стадиона и елиминишу га из квалификација за Лигу шампиона.

У реванш утакмици друге квалификационе рунде, солунски тим је тријумфовао резултатом 0:1 и заказао двомеч са Малмеом, док ће Борац, који се сада сели у треће коло квалификација за Лигу Европе, одмјерити снаге са КИ Клаксвиком.

Похвалио бих сваког појединца, сваког момка у овом двомечу за залагање, труд, жељу и вољу. Мислим да је то публика у Бањалуци знала да цијени и поздрави, а овим путем им се захваљујем што су дошли у оволиком броју. Сат времена прије утакмице трибине су биле скоро потпуно пуне и то је сигурно подстрек за даље и вјетар у леђа да наставимо да се боримо за овај грб, клуб и град. Мислим да смо сјајно отворили утакмицу, имали смо двије шансе и да смо тада успјели да постигнемо гол, вјерујем да би сусрет отишао у неком другом смјеру. Овако, рекао бих да је ПАОК искористио своју прилику и казнио нас за наше промашаје на почетку. Штета за нас, али имамо меч у Лиги Европе против Клаксвика и окрећемо се томе. Наравно да нећемо нити смијемо потцијенити ривала ниједног секунда, али знамо ко смо и колико можемо. На крају крајева смо то и показали у двомечу са ПАОК-ом, видјели смо да можемо и с њима да играмо, условно речено, боље екипе од Клаксвика, али једини показатељ је терен. Мислим да у предстојећем двомечу можемо изаћи као побједници – рекао је послије меча са Грцима крилни нападач Борца Давид Чавић, осврнувши се још једном на амбијент у Платоновој улици.

Стварно је било европски. Били смо прошле седмице у Грчкој, а они су познати по атмосфери на трибинама, али мислим да наша публика није била ништа мање гласна. Били су нам вјетар у леђа и наш 12. играч жаргонски речено и надам се да ће нас бодрити овако и на сљедећим утакмицама, не само у Европи, него и у првенству. Зато их позивам све да дођу да нас прате јер нам много значи аплауз и повик с трибина, Мислим да ови момци то заслужују, а ми ћемо им враћати на терену – истакао је Чавић.

ФОТО: www.borac-sport.com

На атмосферу имун није остао ни голман Дамјан Шишковски.

Испали смо од ПАОК-а, али смо напунили стадион. Мислим да смо се добро показали на ове четири европске утакмице, публика нас је максимално подржавала и хтио бих да им поручим да ћемо и у наредним сустетима дати свој максимум да се представимо на најбољи начин у Европи – рекао је чувар мреже из Сјеверне Македоније, додавши о предстојећем ривалу:

Њихове екипе већ двије-три године редовно улазе у Конференцијску лигу и у групној фази освајају бодове. Сваки противник у Европи мора да се схвати максимално, ми с нашим тренером радимо на томе и даћемо све од себе да будемо спремни за те утакмице – истакао је Шишковски.

Прва утакмица са КИ Клаксвиком игра се 8. августа на гостујућем терену, а реванш у Бањалуци је седам дана касније.

БОРАЦ – ПАОК 0:1

стријелци: 0:1 Томас Мург (25.), стадион: Градски, гледалаца: 9500, судија: Сандер ван дер Ејк (Холандија), жути картони: Јово Лукић, Себастијан Ерера Кардона, Енвер Кулашин, Барт Мајерс, Јурих Каролина (Борац), Стефан Шваб (ПАОК).

БОРАЦ: Дамјан Шишковски, Зоран Квржић (од 68. минута Давид Чавић), Барт Мајерс, Јурих Каролина, Себастијан Ерера Кардона, Срђан Граховац, Дино Скоруп (од 57. минута Дамир Хреља), Енвер Кулашин, Стефан Савић (од 57. минута Стојан Врањеш), Давид Вуковић, Јово Лукић (од 79. минута Стефан Марчетић). Тренер: Бојан Пузигаћа.

ПАОК: Доминик Котарски, Џонатан Кастро Ото, Вилијам Труст-Еконг, Константинос Кулиеракис, Абдул Рахман Баба, Магомед Оздоев, Стефан Шваб (од 80. минута Аделино Андре Виеира де Фреитас), Кирил Десподов (од 61. минута Андрија Живковић), Томас Мург (од 72. минута Мади Камара), Таисон Барсељос Фреда (од 61. минута Јоанис Константелиас), Брандон Томас Љамас (од 72. минута Мбвана Самата). Тренер: Разван Луческу.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş