Пратите нас

Фудбал

Борац за историју! Још један дан до реванша са ПАОК-ом: ”Да покажемо још више него у Солуну и избацимо првака Грчке!”

ФОТО: ФК Борац/Никола Кулага

Еуфорија је на врхунцу!

Још само један дан је остао до реванш утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона између Борца и ПАОК-а (Градски стадион, 21.00), у којем ће црвено-плави покушати да надокнаде минус од једног гола из Солуна (3:2) и пласирају се у треће коло!

Надам се да ћемо сутра приказати сличну игру као у Солуну, али да ће резултат бити другачији. У том сегменту нисмо били задовољни, без обзира како неко други то доживљава. Могао бих да поновим конференцију од прије седам дана, као неки дежа ви с обзиром на то да смо говорили да нико не може да нам одузме снове, наду, вјеру и хтијење. Можда је тада недостајала само једна ријеч, инат, да покажемо да можемо да парирамо једном заиста великом клубу, који је у овом двомечу апсолутни фаворит и то ми прихватамо. Хтјели смо, међутим, и добили смо да смо фудбалски живи и да у сутрашњем амбијенту покажемо још више и да направимо првокласно изненађење, да избацимо грчког шампиона – ”пуца” од оптимизма тренер Борца Младен Жижовић.

На конференцији за новинаре, стратег црвено-плавих говорио је и о еуфорији, која у Бањалуци влада већ данима. Исток и Запад су распродати, остало је још мало карата за Сјевер…

Осјетимо то на сваком кораку, али то не желимо у свлачионици. Свјесни смо својих могућности и квалитета противника, који је фаворит и има предност из првог меча. Међутим, наше залагање и вјеру ћемо пробати да претворимо у добар резултат и пролазак у сљедеће коло. Немамо повријеђених ни кажњених, али најбитније је да из седмице у седмицу показујемо дизање форме и квалитета игре што није лако с обзиром на промјене у стручном штабу и играчком кадру. Надам се да ће нас пратити и резултати.

ФОТО: ФК Борац/Никола Кулага

Два од три гола у Солуну Борац је примио послије ударца из угла.

Знамо њихов квалитет врло добро, знали смо и да су опасни из прекида, што смо апострофирали, али моменти деконцентрације су нас коштали два гола у Солуну. Радили смо и јуче комплетан тренинг на прекиде и оно што су показали, да су брзи у полуконтри и контри. Ми морамо да одиграмо перфектно, без “поклона”, ништа не смијемо да им дамо. Ако они буду бољи, ми ћемо им пружити руку и честитати, али нисам присталица да било коме дајемо поклоне – истакао је Жижовић.

Једна од главних узданица у фази напада биће Јово Лукић, који је послије првог меча у Солуну заједно са Стојаном Врањешом постао играч са двоцифреним бројем наступа за Борац на европској сцени.

Сигурно је да нас очекује тешка утакмица јако против квалитетног противника, али прије седам дана смо показали да и ми имамо квалитет, тимски дух и ако поновимо приступ као у првом дуелу, надам се да можемо да остваримо позитиван резултат. Несумњиво нам се послије прве утакмице подигло самопоуздање, иако је ПАОК велики противник. Надам се да ћемо поновити игру из Солуна и проћи у треће коло квалификација за Лигу шампиона – рекао је Лукић у најави меча.

Правду ће дијелити холандски арбитар Сандер ван дер Ајк, а у раду ће му помагати Ренс Блуминк и Дион Фикерт.

Четврти судија је Алекс Бос, док су у VAR соби Денис Хиглер и Ингмар Остром.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş