Пратите нас

Рукомет

Убједљив пораз Борца у Грудама: ”Осице” се опростиле од шампионских амбиција, сезону могу да заврше као другопласиране

ФОТО: borac-sport.com

Убједљивим поразом у Грудама (39:26), рукометашице Борца су коло прије краја плеј-офа остале без шанси да након три године освоје титулу у БиХ.

Црвено-плавима је за очување наде била потребна било каква побједа у Грудама, те пораз Груђанки у посљедњем колу на гостујућем терену у Завидовићима и оба тријумфа Хаџића до краја сезоне, како би се створио евентуални круг од три тима са 36 бодова у којем би Борац био најбољи.

Међутим, ”осице” нису успјеле да парирају расположеним домаћим рукометашицама, које су на крају тријумфовале разликом од 13 голова, дошле до 38 бодова и везале три шампионске титуле.

За играчице Николе Бијелића ово је био посљедњи меч у доигравању с обзиром на то да су у завршној рунди слободне. Послије овог пораза, налазе се на трећем мјесту са 34 бода, али послије посљедњег кола могу да напредују до другог.

Исти број бодова имају на другој позицији и Хаџићи, а да би Борац сезону завршио испред Хаџића, потребно је да овај тим буде поражен на гостовању Крајини у Цазину.

Црвено-плаве би тада преузеле друго мјесто, с обзиром на то да имају бољи омјер од Хаџића у међусобним дуелима (двије побједе и пораз).

Иначе, овом утакмицом сезона за Борац није готова. За двије седмице, посљедњег викенда у мају, у Бањалуци се игра завршница Купа БиХ. Борац ће у полуфиналу, 25. маја, са почетком у 18.00 часова укрстити копља са Хаџићима, а уколико дође до побједе, у финалу ће одмјерити снаге са бољим из окршаја Груда и Криваје.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Рукомет

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font
slot online
sawer138
hokimulu