Пратите нас

Фудбал

Врањеш учествовао у освајању првог Купа БиХ и водио Борац ка другој титули: ”Било би прелијепо освојити дуплу круну!”

ФОТО: borac-sport.com

Фудбалери Борца на одличном су путу да у Бањалуку донесу прву дуплу круну у историји клуба!

Седам кола прије краја WWIN лиге БиХ, црвено-плави имају исто толико бодова предности у односу на другопласирани Зрињски, са којим ће 8. и 15. маја водити битке за трофеј у Купу БиХ.

У случају освајања титуле, Борац би трећи пут у клупској историји постао шампион БиХ, а први пут након 2021. године, док би, ако високо у ваздух подигне и пехар намијењен побједнику Купа, ставио други трофеј овог такмичења у клупске витрине, а први још од давне 2010. године.

Велике заслуге у претходним наведеним успјесима има и Стојан Врањеш, који је у реванш утакмици осмине финала Купа БиХ, против Широког Бријега на ”Пецари”, у октобру 2009. године погодио за 1:1 и повео црвено-плаве ка пласману међу осам најбољих.

На крају те сезоне Борац је освојио трофеј у Купу БиХ, али је Врањеш у зимској паузи отишао у Румунију, а у клуб се вратио почетком 2019. године, те је са 15 погодака у сезони 2020-21 водио тим ка другој шампионској титули.

Све имамо у нашим рукама. Морамо до краја да будемо сконцентрисани и на истом нивоу. Било би прелијепо донијети клубу прву дуплу круну икад – рекао је Врањеш за наш портал.

Прва наредна препрека на путу ка бх. трофејима биће Сарајево, у дербију 28. кола првенства. Утакмица се игра у суботу на Кошеву, од 20.45 часова.

Чека нас један прави дерби. И Борац и Сарајево меч дочекују у добром расположењу, ми након уласка у финале, а они послије неколико побједа. Мислим да смо, са нашом побједом, на корак од титуле. Сарајево игра кући и има императив побједе који ми треба да искористимо. Надам се да ће утакмица проћи у спортском духу без сцена као са посљедње утакмице, гдје смо заслужено побиједили – истакао је Врањеш.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font