Пратите нас

Фудбал

Максимовић поносан на играче Борца и публику: Оваква синергија као против Клужа се не виђа сваки дан!

Борац, нажалост, није успио да се пласира у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Црвено-плави су од 65. минута имали 2:0 против Клужа, ушли у продужетке, а онда у 118. минуту примили погодак који их је оставио без пенал-лутрије и потенцијалног двомеча са Линколном, шампионом Гибралтара.

Поновићу да смо играли против озбиљне екипе, клуба који има велики буџет. Остаје жал због првог полувремена утакмице у Румунији, али ово нам је велика школа за будућност, против овако квалитетног противника. Веома добро смо се представили, примили гол у самом финишу, али све бих ово мијењао за титулу! Веома добро смо презентовали фудбал Босне и Херцеговине, цијели стадион нас је носио! Нисмо успјели сада, али успијећемо, има времена. Идемо даље, за викенд нам стартује првенство, имамо и још обавеза у Европи. Екипа је дала и посљедњи атом снаге и због тога као тренер могу да будем поносан. Нарасли смо као тим, као клуб и то ћемо и да покажемо у утакмицама које долазе. Слиједи Грбавица и старт премијерлигашке сезоне против Жељезничара, а Европа ће бити и проћи, ми поново имамо свој циљ у домаћем шампионату – рекао је тренер бх. шампиона Марко Максимовић, који не крије понос због партије свог тима.

Ово је највећа побједа Борца у европској историји, против оваквог ривала, који за амбицију има наступ у групној фази. Држали смо их у шаци, али нисмо издржали до краја. Велика је ствар одиграти овако против некога ко жели пласман у групу, а прије тога нисмо били у Европи скоро десет година. Физички смо се апсолутно носили са Клужом. Искрен да будем, мислио сам да ћемо их добити 3:0. Мало нам је недостајало, а знао сам да ће нам продужеци бити тешки. Похвалио бих играче и стручни штаб јер Борац је дефинитивно показао да може да игра против екипа из Лиге шампиона и Лиге Европе.

На крају, Максимовић је похвалио атмосферу на трибинама Градског стадиона, која је била величанствена.

Ја сам неко ко је растао овдје у Бањалуци. Оваква синергија са играчима се не виђа сваки дан… Лешинаре не истичем посебно јер увијек ”газе”, али не памтим да се осјетила оваква подршка Истока и Запада. Увијек дође и оних 10 посто који воле да буду контра, али овог пута су сви били за Борац. Потребна је увијек одређена опозиција, али кад играш против бољег и јачег , потребно је јединство. То се и десило и поносан сам на своје играче, али и на своје суграђане – закључио је Максимовић.

Борац ће прву утакмицу против Линфилда одиграти у четвртак, 22. јула, у Белфасту.

(борац-спорт, фото: ФК Борац/Никола Кулага)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş