Пратите нас

Фудбал

Максимовић пред реванш са Клужом: Да будемо енергичнији и мотивисанији, треба нам подршка цијелог стадиона!

Фудбалери Борца сутра играју реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона против Клужа.

Први меч, игран на стадиону ”Др Константин Радулеску”, завршен је тријумфом румунског шампиона резултатом 3:1, а бањалучки окршај заказан је за 20 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Видјели смо омјер снага у првој утакмици и схватили шта и како. Анализирали смо меч и дефинитивно имамо за чиме да жалимо кад је у питању прво полувријеме. Сматрам да је требало да пружимо бољу партију. Нећу рећи да је већина играча у првих 20 минута била фасцинирана јер имамо искуства, али је дефинитивно да смо морали да будемо бољи. Нисмо у првом полувремену изгледали добро након тог једанаестерца и то је чињеница. Послије смо били бољи, крајњи резултат је и добар и лош, а сутра желимо да пружимо бољу партију него што је то било у Румунији. Желимо да будемо чвршћи, енергичнији и мотивисанији, па ћемо видјети за који ће резултат то бити довољно. Не тражим оправдање, али нам је много проблема направило неодигравање утакмице са Олимпијом у Крању. Осјетио се недостатак те утакмице јер смо очекивали јак меч са Љубљанчанима пред гостовање у Румунији. Приказали смо, и поред тога, доста добрих ствари, било је и оних које не смију да се понављају, међутим сви треба да знају са ким играмо. Ради се о клубу који има буџет од 40 милиона евра, играчи имају плате од 20 до 40 хиљада евра на мјесечном нивоу и то треба да се зна – рекао је тренер Марко Максимовић на данашњој конференцији за новинаре.

У Румунији је први званични меч након више од шест мјесеци одиграо штопер Марко Јовановић, који би сутра увече требало да се нађе у стартној постави.

Дефинитивно је Марко, уз Врањеша и Закарића, један од играча који посједују велико европско искуство и много нам значи сама његова појава на терену. Води екипу на терену, командује екипом, а без њега то немамо на терену. Генерални проблем данашњих генерација на терену је мањак комуникације, а она је веома битна. Кад играш пред 10 хиљада људи, веома је важно имати на терену некога ко даје савјете јер не могу увијек да нас чују са клупе. Марко Јовановић то дефинитивно има и веома је добра ствар што се вратио. Очекујем да ће сутра заиграти од првог минута и надам се да ће моћи да одговори ритму.

Максимовић не крије да би веома волио да све три трибине Градског стадиона сутра створе притисак, како би Румунима било што је могуће теже.

Битно ми је да сутра увече добијемо публику која ће да нас носи 90 минута, да Клуж чује звиждуке на загријавању, и то је веома битно… Не говорим шта и како треба, ако су бољи – треба им након меча аплаудирати, први ћу то да урадим. Мислим, међутим, да би требало да створимо огроман притисак домаћег терена. ”Лешинари” ће бити уз нас, али мислим да је веома важно да у утакмицу буду укључени и Исток и Запад, да ривал осјети притисак. Борац игра против бољег од себе и треба нам помоћ – закључио је Максимовић, којем велике проблеме пред реванш прави позиција голмана.

Од раније је, наиме, повријеђен Бојан Павловић, док је прије два дана повреду леђа на тренингу добио Никола Лакић, па ће, како сад ствари стоје, међу стативе стати млади Никола Ћетковић.

У случају успјеха у двомечу са Румунима, Борац ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона играти са побједником двомеча луксембуршке Фоле Еш и Линколн Ред Импса са Гибралтара.

Ако, са друге стране, Борац не успије да елиминише Румуне из квалификација за евро-елиту, преселиће се у друго коло квалификација за Конференцијску лигу, гдје ће играти са пораженим из двомеча литванског Жалгириса и Линфилда, представника Сјеверне Ирске.

(борац-спорт, фото: Никола Кулага/ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş