Пратите нас

Фудбал

Зељковић: Очекивања велика и не кријемо се иза њих

Осим прозивке и првог тренинга, данас је на Градском стадиону одржана и конференција за новинаре, на којој су се присутнима обратили предсједник Борца Вицо Зељковић, тренер Бранислав Крунић и капитен Стојан Врањеш.

Захвалио бих се свим медијима што ових дана, као што су то радили и у прошлости, прате рад Фудбалског клуба Борац. Ви сте ти који креирате слику о стању у клубу и ономе што ми радимо. Захваљујем се на сарадњу коју смо имали до сада и не видим разлога да она не буде у будућности још боља – рекао је на почетку свог обраћања предсједник Зељковић, окренувши се потом текућим спортским стварима.

Као што је речено у уводу конференције, данас је одржана прозивка екипе за наредну такмичарску сезону. Почињемо данас, са само једним циљем, а то је што јачи и бољи Борац. Као што знате, очекивања су велика и ми једноставно стојимо иза тих очекивања, не кријемо се, не тражимо никакав алиби и покушаћемо да урадимо све да остваримо зацртамо што прије. Да ли је то реално сад у овој сезони, не могу тачно да вам кажем, то ће наравно зависити од тога како ће бити одрађен прелазни рок. У сваком случају, оно иза чега стојимо је став да ће морати да будемо конкурентни у врху табеле, иако је повратничка сезона у питању. Свјесни смо да навијачи, симпатизери и медији то од нас очекују јер је Борац клуб који то заслужује. Урадићемо све што буде у нашој моћи да свој циљ остваримо што прије. Наравно да је у овој првој години по повратку у лигу сваки резултат добар, али знамо какав је притисак и да се носимо са њим. Уложићемо додатне напоре како бисмо одмах направили причу којом ће сви бити задовољни – истакао је Зељковић.

Насљедник Дарка Војводића на клупи клуба из Платонове улице Бранислав Крунић надовезао се на Зељковићеву изјаву кад су у питању амбиције у предстојећој премијерлигашкој сезони.

Резултати и циљеви умногоме зависе од тога како ћемо обавити прелазни рок. Послије тога, можемо дати бољу слику ситуације и рећи шта можемо да очекујемо и чему да се надамо. Прошлосезонској екипи прикључено је још неколико јуниора, а биће, наравно, још и долазака и одлазака. Неки играчи ће бити на проби и искористићемо ових седам дана их провјеримо. Након тога, идемо на Златибор, на путу према тамо одиграћемо пријатељску утакмицу са Тузла ситијем, а сљедећи дан настављамо пут ка српској планини, гдје смо планирали да одиграмо пет припремних утакмицам од чега су већ договорене четири. По повратку, остаје нам још седам дана рада у Бањалуци и генерална проба пред старт Премијер лиге који је заказан за 20. јул. Наравно, још очекујемо и распоред који ће бити познат у четвртак, 20. јуна, и на основу тога имаћемо боље видике – истакао је Крунић, који је навео да је жеља клуба да што је могуће прије заврши све око играчког кадра.

Морамо, ипак, знати и какво је стање на тражишту. Играчима којима ми желимо да се појачамо прво интересовање је иностранство, тако да реално не можемо да се боримо са иностраним клубовима. Осим финансијских, ту су и њихове личне амбиције. Ми као Фудбалски клуб Борац имамо традицију, али још нисмо толико интересантни, мада нам се у посљедње вријеме, поготово након подршке предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и измирених обавеза према играчима, те добијања лиценце, јављају интересантни играчи не само за нас већ и за најбоље клубове у БиХ и окружењу. Већ разговарамо са њима и планирамо да до поласка на Златибор доведемо 2-3 играча. Одласком Тополовића, потребан нам је још један голман, а приоритет су и штопер и нападач. Размишљамо и о појачању у везном реду, али то искључиво зависи од тога да ли ће Диеудоне Гбакле остати у Борцу или не послије пробе.

Политика клуба треба да буде развој властите школе

Стратег црвено-плавих истакао је да план развоја клуба мора да буде базиран на што бољем функционисању властитог омладинског погона.

Политика клуба треба да буде таква да стварамо што више својих играча. То је свакако циљ за наредни период и осврт на сопствене снаге. Поред нових јуниора који су ту, већ су за први тим играли Арсић, Кујунџић… Нема јаког Борца и здраве политике клуба ако не будемо васпитавали своје играче.

Борац заинтересован за двојац Жељезничар Спорт тима

Према наводима бањалучких медија, Фудбалски клуб Борац у паузи између двије такмичарске сезоне у своје редове жели да доведе двојац са Предграђа Бојан Марковић – Дејан Босанчић, који су носиоци игре у табору Жељезничар Спорт тима.

Ми као Фудбалски клуб Борац који је на врху пирамиде бањалучког фудбала желимо да имамо сарадњу са свим клубовима из града, односно да имамо обострани интерес, другим ријечима: да ми помажемо другим клубовима, али и да они помажу нама. Ми треба да будемо перјаница, те смо у овом тренутку препознали да Жељезничар Спорт тим има два играча који су својим играма показали да на њих треба обратити пажњу. Ми смо званично ступили у контакт са Жељезничаром, послали приједлог, али још нисмо добили одговор. Међутим, очекујем да га добијемо у наредном периоду и знаћемо да ли ће доћи до сарадње два клуба или не – навео је Крунић.

Борац убудуће без спортског директора

Предсједник Управног одбора рекао је да ће клуб у наредном периоду функционисати без спортског директора, а то је у периоду иза нас био Марко Максимовић, који је добио посао у омладинској школи.

Бранислав Крунић је сада тим менаџер екипе, што је пракса у многим клубовима у регији, тако да смо то ријешили на тај начин. Марко Максимовић је преузео јуниоре и ту ће наставити свој рад. У наредним данима ћемо, заједно са Крунићем, имати тачно дефинисане ствари око омладинске школе гдје желимо да подигнемо ниво квалитета. Свака генерација ће имати два тренера и сада се, након враћања дугова из прошлости, отвара могућност да се клуб развија. До сада смо били лимитирани због борбе са прошлошћу и дуговима који су оптерећивали клуб сваки дан и јако је тешко било вући потезе за будућност. Сад коначно можемо да радимо као нормалан клуб и можемо да радимо одређене ствари које ће клубу донијети дугорочну корист.

Врањеш: Направили смо добар увод у сезону

Окосница прошлосезонског тима је задржана, а изузетно значајан фактор у игри Борца биће капитен Стојан Врањеш.

Колико сам видио, остала је већина играча која је освојила титулу у Првој лиги Републике Српске и изборила повратак у Премијер лигу. Мислим да смо направили једну добру увертиру за оно што смо чекали протеклих годину дана. Добра ствар је што је задржан костур екипе и мислим да уз један добар рад и побједнички менталитет можемо да направимо добар резултат у Премијер лиги и будемо равноправан ривал свима. Мислим да смо спремни и да Бањалука то чека – рекао је Врањеш.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş