Пратите нас

Рукомет

Сутра други од три окршаја са Коњухом у 7 дана

Рукометаши Борца сутра са почетком у 19 часова гостују у Живиницама екипи Коњуха, коју су у сриједу савладали у дворани Борик резултатом 33:29 у првој утакмици осмине финала Купа БиХ. “Столари”, који су годинама у врху бх. рукомета те чак наступали и у Лиги за шампиона, подмладили су тим пред старт текуће сезоне, што се одразило и на пласман, па је тим из Живиница након 9 одиграних мечева на 12. мјесту уз омјер од 3 побједе и 6 пораза. У новембру сутрашњи домаћин није знао за тријумф, забиљеживши пет пораза.

Историја дуела два тима у Живиницама нас учи да ће црвено-плави морати да пруже преко 100 одсто својих могућности да би у Бањалуку понијели три бода са “врућег гостовања”. Томе довољно у прилог говори чињеница да су Коњух и Борац током 2017. године, односно у протекле двије сезоне (2016-17 и 2017-18), одиграли три утакмице у Живиницама и сва три пута су тријумфовали домаћи.

1. априла 2017. године у 22. колу резултат је гласио 30:26, потом је у другом колу Лиге 4 Борац 13. маја 2017. године поражен резултатом 30:25, док је прошле сезоне, у деветом колу, домаћи састав тријумфовао минималним резултатом (20:19).

Коњух је неугодан ривал, већ неколико година играм у Премијер лиги БиХ и ниједном нисам успио да са саиграчима тријумфујем у Живиницама, и вјерујем да ће се сутра та негативна традиција прекинути. Коњух није нимало лак ривал, што смо могли да видимо и у сриједу. Послије пораза од Слоге у Добоју, везали смо неколико побједа, али не у Премијер лиги БиХ, гдје морамо да кренемо са тријумфима и пробоју ка врху табеле – рекао је рукометаш Борца Владан Ђурђевић на данас одржаној конференцији за новинаре.

Борац је тренутно деветопласирани тим бх. елитног рукометног ранга, али, према Ђурђевићевим ријечима, пласман, у овом тренутку, није релевантан.

Још увијек нисмо одиграли заостале утакмице са Локомотивом и Маглајем, те бисмо уз бодове из тих мечева, али и тријумфом у Живиницама, нашли своје мјесто међу 4 најбоље екипе. Ситуација за сад није алармантна.

Борац опет тражи помоћ ентитетских институција

Присутним представницима медија данас су се, поред Владана Ђурђевића, обратили и директор клуба Владимир Бранковић и члан Управног одбора Саша Кондић, изразивши задовољство чињеницом да је Борац први пут након сезоне 2004-05 успио да избори прољеће у Европи, али и са друге стране истакавши да тај успјех изискује нову новчану подршку институција Републике Српске, прије свега кабинета предсједнице Жељке Цвијановић и Владе Републике Српске.

Подсјетимо, Влада Републике Српске је већ у септембру уплатила клубу 100 000 КМ једнократне помоћи, али у клубу из Господске улице сматрају да има основа да се тражи нова финансијска помоћ, с обзиром да је пласман међу 16 најбољих екипа у трећем по јачини европском такмичењу донио додатне трошкове.

(борац-спорт, фото: mondo.ba)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Рукомет

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font