Пратите нас

Фудбал

2018. година додатни мотив пред Челик

До одласка на прву двоседмичну репрезентативну паузу (квалификације за Европско првенство 2020. године), фудбалерима Борца је преостало још да одиграју дерби са екипом Челика, који је након шест кола петопласирани са девет бодова, док су црвено-плави седми са два бода мање.

Зеничани у меч који се игра сутра на Градском стадиону са почетком у 20 часова улазе без досадашњег шефа стручног штаба Хасана Озера који је поднио оставку, а умјесто њега, екипу ће до даљњег предводити његов помоћник Алмир Сеферовић.

Прије сваке домаће утакмице постоји притисак јер бањалучка публика у сваком дуелу у Бањалуци очекује побједу. Тако је и сад, поготово из разлога што на прошлој утакмици пред домаћим навијачима, против Младости, нисмо успјели да тријумфујемо. Из утакмице у утакмицу играмо све боље партије, али резултати су ти који се рачунају. У прошлом колу смо нереалним резултатом у односу на приказано на терену доживјели висок пораз од Зрињског тако да пред овај меч са Челиком имамо задатак да освојимо сва три бода. 2018. године је Челик умјесто  Борца остао у лиги административним путем па сад имамо и тај мотив да им се ”реванширамо” – рекао је тренер Борца Бранислав Крунић у најави утакмице.

За њега и његов стручни штаб одмора, практично, неће бити. Већ за петак, 6. септембар, заказана је пријатељска утакмица са Војводином, док се у сриједу, 11. септембра, игра прво коло Купа Републике Српске.

Зенички премијерлигаш је од освојених девет бодова освојио седам, а то је податак због којег на опрез позива крилни нападач Марко Мирић.

Сигурно је да нас очекује један изузетно тежак противник међутим ми желимо да се што прије искупимо за пораз од Зрињског и сигуран сам да ћемо сви скупа максимално да се мобилизујемо, те ћемо учинити све да три бода остану у Бањалуци – навео је Мирић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

30. март 2024.

16:00

Зрињски

 

Борац

Куп БиХ

27. март 2024.

19:00

Извиђач

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

31. март 2024.

17:00

Груде

Више из Фудбал