Пратите нас

Ватерполо

15 година рада, одрицања и поноса! Ватерполо клуб Борац обиљежио јубилеј

Ватерполо клуб Борац обиљежио је у петак увече велики јубилеј – иза црвено-плавих је првих 15 година постојања!

Или, слободно може да се каже, 15 година поноса и одрицања, знајући кроз шта је клуб пролазио (и пролази) од оснивања па до данас, када је цијењен и у регионалним оквирима. Доказ за ту тврдњу свакако су прошлосезонски наступ у Првој Б лиги Србије и овосезонски у Алпе лиги, у којој се за трофеј такмичи 11 тимова из пет држава.

Ватерполо клуб Борац и даље није примљен у ватерполо савез Републике Српске и БиХ, иако одраније постоји одлука Инспектората РС према којој је челни човјек оба савеза Слободан Граховац дужан да то учини. У недостатку квалитетног домаћег првенства, играчи у црвено-плавим капицама приморани су да се сналазе и траже алтернативна рјешења, а једно од њих је изузетно квалитетна Алпе лига, чији ће завршни турнир, крајем фебруара и почетком марта, бити одржан на Градском олимпијском базену у Бањалуци.

На истом мјесту вечерас је, свечаном академијом, обиљежен значајан јубилеј, на којој су челници Ватерполо клуба Борац Срђан Лакић (предсједник УО), Давор Јосиповић (директор) и Наташа Иветић (члан УО) уручили захвалнице свима онима који су у протеклом периоду несебично помагали и помажу несметаном функционисању клуба.

Такође, некадашњем предсједнику клуба Зорану Вукелићу и бившем предсједнику Скупштине Здравку Јосиповићу постхумно су додијељене плакете за допринос раду клуба, док је специјална плакета ”Борчевац”, за приврженост и изузетне заслуге у развоју и афирмацији Ватерполо клуба Борац завршила у рукама првотимца Борца Марка Кајтеза.

Свечаној академији присуствовао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је приликом обраћања присутнима истакао да ће Град Бањалука, између осталог, као рођендански поклон клубу финансијски значајно подржати организацију једне такве манифестације као што је завршни турнир Алпе лиге, на којем ће се за трофеј борити шест екипа.

Иначе, одмах по завршетку академије, свечано је отворен 6. ”Борац куп”, који ће трајати до недјеље, а који у категорији играча рођених 2010. године и млађих окупља девет екипа.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Ватерполо

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font
slot online
sawer138
hokimulu