Пратите нас

Фудбал

Споразумно раскинут уговор са Зораном Милинковићем, Игор Јанковић в.д. шефа стручног штаба

Фудбалски клуб Борац је са досадашњим шефом стручног штаба Зораном Милинковићем споразумно раскинуо сарадњу, а вршилац дужности у наредном периоду биће новоименовани координатор спортског сектора Игор Јанковић, који је у протеклом периоду обављао улогу шефа омладинске школе Фудбалског клуба Борац, те био први помоћник селектора БиХ Мехмеда Баждаревића.

Са Милинковићем је био потписан уговор до љета 2018. године и исти је споразумно раскинут. Договорено је да му буду исплаћене двије плате, односно новембарска и децембарска – рекао је потпредсједник Управног одбора Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић на данашњој конференцији за новинаре.

Одласком некадашњег тренера Војводине и Партизана са црвено-плаве тренерске клупе наметнуло се питање повратка Ведрана Пушића у руководство, али и његовог брата Дамира и Светоззара Петковића, који су поднијели оставку на чланство у Управном одбору због останка популарног Кизе и након пораза од Жељезничара (0:1).

Никоме у клубу врата нису затворена и сви могу да дођу и помогну – навео је Зељковић, који је додао да ће након полусезоне бити одржана сједница Скупштине клуба, на којој ће бити презентована нова систематизација радних мјеста.

Игор Јанковић прву утакмицу на клупи Борца као вршилац дужности одрадиће у недјељу, када црвено-плави гостују посљедњепласираном Витезу.

Спреман сам за изазове које нуди клупа Борца и учинићу све што је у мојој моћи да екипа у наредна три кола, колико је преостало до краја полусезоне, освоји што више бодова. Већ сам обавио један тренинг са фудбалерима и могу слободно да кажем да је атмосфера на високом нивоу. Сви смо усмјерени ка првој наредној обавези која нас очекује, односно гостовању Витезу и свјесни смо значаја окршаја са Витежанима – рекао је Јанковић.

Иначе, улога координатора спортског сектора, коју ће Јанковић убудуће обављати, подразумијева предлагање новог шефа стручног штаба и играчких појачања, као и листа фудбалера који би евентуално напустили клуб у неком од прелазних рокова. Како је и сам рекао, о свему томе више ријечи ће бити након јесење полусезоне.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

 

Борац

Лига Републике Српске

24.11.2018.

15:00

Алфа Модрича

 

Коњух

Премијер лига

1.12.2018.

19:00

Борац

 

ОКК Козара

Друга лига Републике Српске

29.11.2018.

20:30

СКК Борац 1947

 

Борац m:tel

Премијер лига

30.11.2018.

19:00

Домаљевац
Више из Фудбал