Пратите нас

Кошарка

Марко Таушан нови тренер јуниора Борца

Јуниорска селекција Борца обавила је вечерас у дворани студентског кампуса у Бањалуци први тренинг у склопу припрема за наредну такмичарску сезону, у коју ће јуниорски погон клуба из Симе Шолаје 7 ући са новим тренером. Наиме, умјесто Ненада Игњатића, под чијом су командом јуниори прошле сезоне освојили сребрну медаљу у шампионату РС, на тренерску клупу сједа некадашњи кошаркаш Борца Марко Таушан.

Таушан је рођен 8. фебруара 1987. године, а каријеру је почео у школи кошарке МСН из Никшића, са којом је био двоструки шампион Црне Горе (пионири и кадети). Услиједио је потом прелазак у редове вршачког Хемофарма, са Борцем је касније у сезони 2006-07 освојио дуплу круну у Републици Српској, а прије него што се упустио у тренерске воде, бранио је боје неколицине клубова из Републике Српске. Такође, наступао је и за пионирске и кадетске селекције СР Југославије и Србије и Црне Горе.

Иначе, Таушану се на први тренинг одазвало 11 кошаркаша: Даниел Лабус, Саша Келечевић, Огњен Шобот, Милан Попржен, Марко Братић, Матеј Милојевић, Данило Вукајловић, Алекса Савић, Марко Братић, Тибор Гатарић и Славиша Њежић.

Сљедеће утакмице

 

Борац

Куп града Бања Лука

17.5.2018.

19:00

Крупа

 

Слога

Премијер лига

28.4.2018.

19:00

Борац

 

Братунац

Финале плеј-офа

9.5.2018.

20:00

ОКК Борац

 

Какањ

Плеј-оф Лиге БиХ

23.3.2018.

18:00

Борац m:tel
Више из Кошарка